ßßß
Szpinak nie jest lubianym warzywem... a szkoda.Jest jednak spora grupa ludzi którzy go lubią.Ja jestem jedną z nich.Dobrze doprawiony i przygotowany jest naprawdę pyszny.Polecam go z makaronem, czosnkiem i serem lazur z brokułami.Najlepsze są świeże liście, ale jeśli ich nie macie to jak najbardziej można użyć mrożonego.
Składniki:opakowanie rozdrobnionego szpinaku 450 g3-4 ząbki czosnku1 szt. cebulidowolna ilość różyczek brokułkawałek sera pleśniowego lazuropakowanie 200g 18% śmietanyparmezan do posypaniaoliwa do smażeniasól i świeżo zmielony czarny pieprzdowolny ulubiony makaronNa oliwie podsmażyłam drobno pokrojoną cebulę i starte ząbki czosnku.
Dodałam szpinak.Jeśli używacie zamrożonego to powinno się go smażyć domomentu aż odparuje się z niego cała woda.
Wkruszyłam do niego ser lazur.Ilość zależy od waszego smaku, należy próbować.
Mieszałam aż ser się rozpuścił.
Wlałam śmietanę.
Wymieszałam i doprawiłam do smaku.
Różyczki brokuł podgotowałam w lekko osolonej wodzie.
Dodałam je do szpinaku.
