Wykonanie
Szpinak nie jest lubianym warzywem... a szkoda.Jest jednak spora grupa ludzi którzy go lubią.Ja jestem jedną z nich.Dobrze doprawiony i przygotowany jest naprawdę pyszny.Polecam go z
makaronem,
czosnkiem i
serem lazur z
brokułami.Najlepsze są świeże liście, ale jeśli ich nie macie to jak najbardziej można użyć mrożonego.
Składniki:opakowanie rozdrobnionego
szpinaku 450 g3-4 ząbki
czosnku1 szt.
cebulidowolna ilość różyczek
brokułkawałek
sera pleśniowego lazuropakowanie 200g 18%
śmietanyparmezan do posypania
oliwa do smażenia
sól i świeżo zmielony
czarny pieprzdowolny ulubiony
makaronNa
oliwie podsmażyłam drobno pokrojoną
cebulę i starte ząbki
czosnku.
Dodałam
szpinak.Jeśli używacie zamrożonego to powinno się go smażyć domomentu aż odparuje się z niego cała
woda.
Wkruszyłam do niego
ser lazur.Ilość zależy od waszego smaku, należy próbować.
Mieszałam aż
ser się rozpuścił.
Wlałam
śmietanę.
Wymieszałam i doprawiłam do smaku.
Różyczki
brokuł podgotowałam w lekko osolonej wodzie.
Dodałam je do
szpinaku.