ßßß
Uwielbiam awokado.Dodaję go do sałatek, past ponieważ doskonale się rozsmarowuje i kanapek.Dziś propozycja na pyszną sałatkę z wykorzystaniemSkładniki:filet z piersi kurczakaszklanka kaszy kuskus firmy Kupiecbulion / woda do zalania kaszy1 duże dojrzałe awokado1 cebulapołowa małej czerwonej paprykipół małej papryczki chilliparę czarnych oliwekłyżka kaparówsok z cytrynyoliwa z oliweksólpieprzsłodka czerwona paprykaPierś z kurczaka przyprawiłam
i podsmażyłam na patelni z obu stron na średnim ogniu, aż się zrumieniła.
Pod koniec smażenia dodałam chilli.
Odstawiłam ją aby wystygła.Do miski wsypałam szklankę kaszy kuskus.
Zalałam ją gorącym bulionem na około 2 cm ponad poziom kaszy.Przykryłam i odstawiłam do napęcznienia.
Cebulę obrałam,przekroiłam na pół i pokroiłam w cienkie plasterki.Smażyłam na średnim ogniu, aż się lekko zrumieniła.
Filet pokroiłam na małe kawałki i dodałam do kaszy.
Następnie podsmażoną cebulkę.
Pokroiłam w drobną kostkę czerwoną paprykę,a czarne oliwki w plasterki.
Wsypałam do miski paprykę,
czarne oliwki i kapary.
Awokado obrałam, przekroiłam na pół i wyjęłam pestkę.
Pokroiłam je w dużą kostkę.Skropiłam sokiem z cytryny,żeby nie ściemniało.
Dodałam do reszty składników.
Wymieszałam składniki.Przyprawiłam solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i polałam oliwą z oliwek.
Smacznego!