Młoda kapusta ! Wreszcie;-)Wiosna niesie ze sobą mnóstwo warzyw.Młodych,świeżych, po które chętnie sięgamyspragnieni ich po długiej zimie.Składniki:mała główka młodej kapustypęczek świeżego koperkucebuladymka1-2 łyżki koncentratu pomidorowego2-4 łyżki octu winnego2 łyżki masła2 łyżki mąkisólpieprzKapustę obrałam z wierzchnich liści,umyłam i poszatkowałam.Przełożyłam ją do garnka i podlałam niewielką ilością wody.Dodałam pokrojoną dymkę.Następnie pokrojony świeży koperek.Wymieszałam i posoliłam.Gotowałam około 15-20 minut.Na patelni rozpuściłam masło i wsypałam mąkę.Mieszałam aż składniki się połączą i zasmażka nabierze złocistego koloru.Wlałam ją do kapusty i wymieszałam.Pod koniec gotowania dodałam koncentrat pomidorowy.Wlałam ocet winny.Doprawiłam solą i pieprzem do smaku.Można dodać do kapusty pokrojoną kiełbasę.Podawałam z młodymi ziemniaczkami,surówką z młodej kapusty(przepis na surówkę znajdziecie TU) i grillowaną piersią z kurczaka.Smacznego!