ßßß Cookit - przepis na Młoda kapusta z koperkiem II

Młoda kapusta z koperkiem II

nazwa

Wykonanie

Druga propozycja podania młodej kapusty, niezwykle szybka i bardzo smaczna. Ten sposób przygotowania kapusty z pewnością zagości u nas na stałe.
Składniki:
główka młodej kapusty
pół pęczka koperku
woda
3 łyżki posiekanej cebuli dymki
sól do smaku
+ zasmażka: 3 łyżki masła i 1,5 łyżki mąki
Sposób przygotowania:
1. Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (do 1/4 objętości kapusty). Solimy do smaku. Dusimy, aż kapusta będzie niemal cała w wodzie.
2. Dodajemy koperek i szczypior z cebuli, gotujemy, aż kapusta będzie miękka.
3. W międzyczasie przygotowujemy zasmażkę. Podane składniki są "na oko" - mniej więcej z takich ilości składała się moja zasmażka. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę, mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji i delikatnie całość podsmażamy.
4. Zasmażkę mieszamy z kapustą.
5. Podajemy na ciepło - choć podjadana na zimno też smakuje :)
Smacznego!!!
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/05/moda-kapusta-ii.html