Knedle to potrawa bardzo uniwersalna i można je przyrządzić na wiele sposobów.Poniższe knedle nie zawierają mąki i ziemniaków!Za to biały ser ;-)Nadzienie zależy od smaków... ja użyłam śliwek węgierek.Czyli dziś na słodko!Składniki na około 10 szt. knedli400 g twarożku / Ja zamiast twarożku użyłam półtłustego sera.30 g masła2 jajka60 g cukru1/2 laski wanilii lub aromat waniliowysok z połowy cytryny200 g bułki tartejNadzienie10 śliwek węgierek / moreliPanierka:150 g orzechów włoskich100 g masła70 g cukruSer zmieliłam.W misce wymieszałam go z dwoma jajkami.Dodałam cukier, masło i aromat waniliowy.Wlałam wyciśnięty sok z cytryny.Wszystko dokładnie wymieszałam.Wsypałam bułkę tartą.Wymieszałam i odstawiłam na pół godziny do lodówki.W międzyczasie wydrylowałam śliwki i przekroiłam je na połowy.Wymieszałam je z cukrem.Ciasto po wyjęciu z lodówki podzieliłam na 10 części.Każdą część rozpłaszczyłam i na środek wkładałam po dwie połówki śliwki.Otoczyłam je szczelnie ciastem i formowałam kule.W garnku zagotowałam wodę z odrobiną soli i łyżeczką cukru.Gotowałam knedle na małym ogniu.Gdy wypłynęły na powierzchnię wody, ostrożnie wyjmowałam je cedzakową łyżką.Jeszcze mokre obtaczałam panierką.Masło roztopiłam na patelni,dodałam cukier i mieszałam aż się rozpuści.Dodałam posiekane drobno orzechy włoskie i wymieszałam składniki.Orzechy cudownie pachniały!Pycha! Bardzo polecam ten przepis!Smacznego!Polecam również