Wykonanie
Aby przygotować suflet
cytrynowy szperamy w lodówce, półkach kuchennych oraz w szafkach z
przyprawami, przygotowując składniki z poniższej listy:

1
cytryna, 3
jajka, 6 łyżek
cukru,
orzechy włoskie, 2 łyżki
mąki,
masło,
bułka tartaSkładniki gotowe? Możemy zaczynać pichcić:Z
cytryny zetrzeć skórkę, wycisnąć sok.
Żółtka ubić z 4 łyżkami
cukru, z
białek ubić pianę dodając resztę
cukru. Ubite
żółtka zmieszać z
sokiem z cytryny, połową łyżeczki startej skórki, 2 łyżkami posiekanych
orzechów i pianą z
białek. Wyłożyć masę do naczynia żaroodpornego posmarowanego
masłem i posypanego
bułką tartą. Piec w 170 stopniach około 25 minut lekko rumieniąc, podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.