Wykonanie
O
szpinaku już
pisałam.
Pora roku sprzyja do jedzenia jego jak najwięcej.A na inne roladki zapraszam poniżej:ROLADKI
Z PIERSI KURCZAKA Z
OLIWKAMI KAPARAMI I
SUSZONYMI POMIDORAMIROLADKI Z
KURCZAKA Z
JARMUŻEM I
KAPARAMIROLADKI Z ROKPOLEM,
SUSZONYMI POMIDORAMI W
SZYNCE PARMEŃSKIEJSkładniki:0,5 kg
świeżego szpinaku5 ząbków
czosnkupiersi z
indykabryndzaolej,
masłopieprz,
sólsłodka
czerwona paprykaŚwieżutki szpinaczek obrałam, umyłam i zblanszowałam na patelni.Dodałam do niego odrobinę
masła,pięć ząbków startego
czosnku,
sól,
pieprz i chwilę jeszcze smażyłam go na patelni.
Piersi indyka pokroiłam na plastry i cieniutko rozklepałam.Posoliłam je,posypałam
pieprzem,
czosnkiem i
słodką papryką.Nakładałam
szpinak na
mięso ale nie na całe, tylko na środku.Na niego ułożyłam po dwa plasterki
bryndzy.Zwinęłam je i spięłam wykałaczkami.Smażyłam na grillowej patelni skropionej
olejem.Prawda ,że proste? Smacznego!