ßßß


Moja pierwsza carbonara... Zazwyczaj robiłam pizzę peperoni -ale czas na coś nowego.Ciasto jak do każdej pizzy1/3 paczki drożdży rozpuściłam w ciepłej wodzie z dodatkiem szczypty cukru.
4 szklanki mąki,odrobina oleju i soli
Jak urosło, zagniotłam je rękoma,dosypując mąkę.Rozwałkowałam je na posmarowanej tłuszczem blasze.
Farsz:Podsmażyłam cebulkę,czosnek, pokrojony wędzony boczek i plasterki pieczarek.Gdy wszystko się podsmażyło dodałam pieprz,sól iopakowanie 18% śmietany.Na ciasto położyłam plasterki obranych ze skórki pomidorów i farsz.Włożyłam ją do nagrzanego piekarnika i po 20 minutach w temperaturze 220 stopnijuż była na moim stole ;-)Proste i smaczne.MniamZapraszam naPIZZĘ Z ANCHOIS