Wykonanie



Moja pierwsza carbonara... Zazwyczaj robiłam pizzę peperoni -ale czas na coś nowego.Ciasto jak do każdej pizzy1/3 paczki
drożdży rozpuściłam w ciepłej wodzie z dodatkiem szczypty
cukru.

4 szklanki
mąki,odrobina
oleju i
soli
Jak urosło, zagniotłam je rękoma,dosypując
mąkę.Rozwałkowałam je na posmarowanej tłuszczem blasze.

Farsz:Podsmażyłam
cebulkę,
czosnek, pokrojony
wędzony boczek i plasterki
pieczarek.Gdy wszystko się podsmażyło dodałam
pieprz,
sól iopakowanie 18%
śmietany.Na ciasto położyłam plasterki obranych ze skórki
pomidorów i farsz.Włożyłam ją do nagrzanego piekarnika i po 20 minutach w temperaturze 220 stopnijuż była na moim
stole ;-)Proste i smaczne.MniamZapraszam naPIZZĘ Z
ANCHOIS