Wykonanie
Tym razem zachęcam do wypróbowania
kurczaka z brązowymi
pieczarkami i
boczkiem. Danie proste, w
sumie samo się robi ;) składniki ogólnodostępne i przede wszystkim pyszne.Polecam :)

Składniki:300 g brązowych
pieczarek,1 kg pałek z
kurczaka,125 g
boczku wędzonego,2 duże
cebule,2 ząbki
czosnku,
Boczek podsmaż na rumiane skwarki,gdy będzie podsmażony wybierz łyżką na talerz.
Pieczarki oczyść i pokrój grubo (najlepiej tylko na 4).
Cebulę obierz i pokrój w piórka.
Pieczarki i
cebulę podsmaż na tłuszczu pozostałym po smażeniu się
boczku, dopraw do smaku
solą i
pieprzem i przeciśniętym przez praskę
czosnkiem.Pałki z
kurczaka opłucz, oprósz
solą,
pieprzem i czerwoną
słodką papryką.

Wyłóż na dno zaczynia do zapiekania, na pałki ułóż podsmażone
pieczarki z
cebulą i
boczek.Piecz pod przykryciem 40 minut w temp. 180ºC.Podaj z
ziemniakami i ulubioną surówką.Smacznego :)