ßßß Cookit - przepis na Pieczarki faszerowane boczkiem i serem

Pieczarki faszerowane boczkiem i serem

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam pieczarki pod każdą postacią. Faszerowane podaję jako przystawkę na imprezach, ale to też znakomity pomysł na kolację. Spróbujcie sami.
Składniki:
- 6 pieczarek
- pół kostki żółtego sera
- 2 ząbki czosnku
- ok 4 plasterków boczku wędzonego - sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Pieczarki obrać, wykroić z nich nóżki i wydrążyć środek.
2. Na patelni podsmażamy drobno pokrojony boczek, czosnek, cebulę i pokrojone nóżki.
3.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4.Gdy farsz będzie już gotowy, nakładamy go do kapeluszy pieczarek.
5.Całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w naczyniu żaroodpornym lub brytfance w temperaturze 200 stopni przez ok. 20-30 minut.
Smacznego
Źródło:http://gotujebochce.blogspot.com/2013/10/pieczarki-faszerowane-boczkiem-i-serem.html