Wykonanie
Uwielbiam
pieczarki pod każdą postacią. Faszerowane podaję jako przystawkę na imprezach, ale to też znakomity pomysł na kolację. Spróbujcie sami.
Składniki:- 6
pieczarek- pół kostki
żółtego sera- 2 ząbki
czosnku- ok 4 plasterków
boczku wędzonego -
sól,
pieprzPrzygotowanie:
1.
Pieczarki obrać, wykroić z nich nóżki i wydrążyć środek.
2. Na patelni podsmażamy drobno pokrojony
boczek,
czosnek,
cebulę i pokrojone nóżki.3.Doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku.
4.Gdy farsz będzie już gotowy, nakładamy go do kapeluszy
pieczarek.5.Całość posypujemy startym
żółtym serem. Zapiekamy w naczyniu żaroodpornym lub brytfance w temperaturze 200 stopni przez ok. 20-30 minut.Smacznego