na 3 osoby6 dużych pieczarek1 bakłażan1/4 papryki czerwonej1 ząbek czosnkusólpieprzszczypta oreganożółty serboczek wędzony w plastrachBakłażana pokroić w kostkę i posolić, odstawić na kilka godzin by porządnie pozbył się soku. Przepłukać i odcedzić.Pieczarki oczyścić, wyrwać resztki nóżki i ułożyć w natłuszczonej brytfance.Na patelni przysmażyć z obu stron boczek, aż się przyrumieni, zdjąć na ręcznik papierowy.Na tym tłuszczu smażyć bakłażan z papryką przez ok 7-10 min, pod koniec dodać czosnek.Przestudzić a następnie włożyć do wnętrza pieczarek. Posypać niewielką ilością żółtego sera.stawić do piekarnika na ok 30 min w temp 180 st.Na ostatnie 5 min pieczenia ułożyć na pieczarkach plastry boczku.Podawać z frytkami i pomidorem.