Wykonanie
Nie wiem jak u Was, ale u mnie pogoda jest taka sobie. Co prawda i tak nie mam czasu na wylegiwanie się w hamaku, ale jak świeci słońce, to życie jest jakieś szczęśliwsze, obojętnie co się akurat robi. Czy też tak uważacie? Postanowiłam koniecznie coś z tym zrobić i ugotowałam sobie mega-
słoneczne-risotto.Przy okazji zauważyłam, że od początku bloga nie było ani razu risotto. Jak to możliwe? Tyle czasu, a ja ani razu nie zaprezentowałam Wam takiego klasyka? Risotto to genialne danie i wcale nie trzeba trzymać się żadnych zasad, czy przepisów, nie musi być takie jak we włoskiej restauracji, możecie w pełni rozwinąć Waszą fantazję i tworzyć nowe kreacje. Najważniejsze, że macie w domu
ryż, a resztę możecie dopasować do zasobów Waszej lodówki. Proste, prawda?Jeśli jednak chcielibyście zaczerpnąć inspiracji i skorzystać z przepisu, zapraszam Was na dzisiejsze danie.1 woreczek
ryżu do risotto (u mnie RISANA)1
żółta papryka1
cebula1
śmietana roślinna, na przykład ryżowanieco
oliwy z oliwekkawałek świeżego
imbiruczosnekkurkumasólchiliświeża
bazyliaRyż ugotować według opisu na opakowaniu. W tym czasie
cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto z
oliwą. Dodać pokrojoną
paprykę oraz
przyprawy i smażyć powoli, aż
papryka będzie miękka. Dodać
śmietanę oraz gotowy
ryż, wszystko wymieszać i jeszcze chwilę posmażyć.Wpis sponsorowany