ßßß
Składniki (2 osoby):– podwójna pierś kurczaka– mała kapusta pekińska– garść natki pietruszki– sok z jednej limonki– 3 ząbki czosnku– 3 łyżki oleju sezamowego– 3 łyżki sosu sojowego– 1 łyżka sosu czosnkowego chili– olej rzepakowy do smażeniaPosiekany czosnek podsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni/woku, po czym dodajemy kurczaka pokrojonego w paski o grubości około 1cm. Kiedy kurczak będzie podsmażony, dodajemy posiekaną kapustę pekińską. Kiedy kapusta lekko zmięknie, zmniejszamy ogień i doprawiamy danie – dodajemy sok z limonki, sos sojowy, sos czosnkowy chili. Następnie dodajemy gotowy makaron i posiekaną natkę pietruszki. Na samym końcu doprawiamy danie olejem sezamowym – to ważne, aby danie nie było zbyt gorące, by olej zachował jak najwięcej swoich cennych właściwościZ proporcjami oczywiście można kombinować, to wszystko zależy od Waszych kubków smakowych.Smacznego!