Wykonanie
«
Tarta kibica :)
Łosoś na
rukoli z
makaronem z
cukinii i
pomidorkami koktajlowymi »W sobotni ranek obudził mnie zapach świeżo upieczonych bułeczek. No tak, córka w domu- trzeba było jej dogodzić. Niżej autorski przepis mojej mamy

Ciasto– kilo
mąki– rozpuszczona kostka
margaryny– 7
żółtek –
białko zostaje do smarowania bułeczek– szklanka
mleka– 3/4 szklanki
cukru– kostka
drożdżyNadzienie – ilość według uznania–
jagody zmieszane z
cukrem–
poziomki zmieszane z
cukremZrobić zaczyn z lekko podgrzanego
mleka,
drożdży i
cukru. Poczekać chwilkę, aż wyrośnie. Następnie do miski wsypać troszkę
mąki i do niej systematycznie dodawać składniki, tak aby ciasto z każdym zagnieceniem rosłoKiedy będziemy
mieć ładną sporą kulkę, odkładamy ją w ciepłe miejsce na około 15 minut. Kiedy ciasto wyrośnie tworzymy z niego małe placuszki, w jakich środek wkładamy
owoce – zaklejamy ciasto tak, aby nie wypadły.Pieczemy do momentu, aż będą rumiane w temperaturze około 160-180 stopni.

Smacznego! :)Przepraszam za wątpliwą jakość zdjęć – to tylko telefon.