Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeZUPYzupa chrzanowa z
jajkiem
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęPRODUKTY:1 LITR
BULIONU1
CEBULA2 ZĄBKI
CZOSNKU1 ŁYZKA MASŁA SKLAROWANEGO3-4 ŁYZKI
CHRZANU4
ZIEMNIAKI1
MARCHEW4-5 ŁYŻEK KWAŚNEJ
ŚMIETANY1 ŁYŻECZKA
MAJERANKU4
JAJKA UGOTOWANE NA TWARDO
SÓL.
PIEPRZ DO SMAKUWYKONANIE:
CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ I ZARUMIENIAMY NA
MAŚLE DODAJEMY
CZOSNEK POKROJONY W PLASTERKI I RÓWNIEŻ PODSMAŻAMY..
MARCHEWKA I
KARTOFLE OBIERAMY I KROIMY W KOSTKĘ I CHWILĘ RAZEM PODSMAŻAMY..CAŁOŚĆ ZALEWAMY
BULIONEM I GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI WARZYW..NASTĘPNIE DODAJEMY
CHRZAN ,ZAGOTOWUJEMY I ŚCIĄGAMY Z OGNIA..
ŚMIETANĘ ZAHARTOWUJEMY 2-3 ŁYŻKAMI GORĄCEGO
WYWARU I WLEWAMY DO ZUPY..DOPRAWIAMY ZUPĘ
SOLĄ I
PIEPRZEM DO SMAKU.NA KOŃCU DODAJEMY ROZTARTY W DŁONIACH
MAJERANEK.PODAJEMY Z
JAJKIEM UGOTOWANYM NA TWARDO..Powiązany przepis:przygotowywanie wędzonek II etapprzygotowanie wędzonek świątecznych III etapWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej