ßßß
Produkty:4 jabłka średniej wielkościszklanka mąki1/2 szklanki mleka3 jajka1 łyżeczka oleju1 łyżeczkę cukru,sól,cynamonolej do smażeniaWykonanie:Do miski wbijamy jajka rozbijamy rózgą,wlewamy mleko sól,cukier dokładnie mieszamy .ciasto musi mieć konsystencje wystarczająco gęstą by nie spływał z jabłek.Jabłka po obraniu kroimy na krążki grubości 0.5 cm i ze środka wycinamy nożem nasiona .(tkz. ogryzek :). przesypujemy cynamonem..jeżeli jabłka są słodkie a wolimy bardziej kwaśne także kropimy cytryną.Obtaczamy w panierce i smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor..Podajmy przesypane cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem lub śmietaną z cynamonem i cukrem..Powiązany przepis:kapuśniak wegetariańskiplacek na rabarbarzeWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy