Wykonanie
HomePRZYSTAWKI
jabłka w cieście naleśnikowym

Produkty:4
jabłka średniej wielkościszklanka
mąki1/2 szklanki
mleka3
jajka1 łyżeczka
oleju1 łyżeczkę
cukru,
sól,
cynamonolej do smażeniaWykonanie:Do miski wbijamy
jajka rozbijamy rózgą,wlewamy
mleko sól,
cukier dokładnie mieszamy .ciasto musi
mieć konsystencje wystarczająco gęstą by nie spływał z
jabłek.
Jabłka po obraniu kroimy na krążki grubości 0.5 cm i ze środka wycinamy nożem nasiona .(tkz. ogryzek :). przesypujemy
cynamonem..jeżeli
jabłka są słodkie a wolimy bardziej kwaśne także kropimy
cytryną.Obtaczamy w panierce i smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor..Podajmy przesypane
cukrem pudrem wymieszanym z
cynamonem lub
śmietaną z
cynamonem i
cukrem..Powiązany przepis:kapuśniak wegetariańskiplacek na
rabarbarzeWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
