ßßß Cookit - przepis na Czerwona kapusta z goździkiem

Czerwona kapusta z goździkiem

nazwa

Wykonanie

UgotujmyCos.pl
Blog kulinarny - przepisy
Home
SAŁATKI / SURÓWKI
Czerwona kapusta z goździkiem
Przedstawiam Wam ciekawy przepis
Składniki:
1 GŁOWKA CZERWONEJ KAPUSTY
2-3 JABŁKA
0,5 CEBULI
5-6 GOŹDZIKÓW
1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY
SÓL,PIEPRZ
2 ŁYZKI CUKRU
10 DAG MASŁA LUB smalcu
Sposób wykonania:
KAPUSTĘ KROIMY.PARZYMY GORĄCĄ WODĄ ODCEDZAMY /W TEN SPOSÓB POZBYWAMY SIE GORYCZY/NASTĘPNIE PRZEKŁADAMY DO GARNKA ZALEWAMY WODĄ DODAJEMY SÓL GOTUJEMY, do miękkosci odcedzamy . DODAJEMY JABŁKA OBRANE I DROBNO POKROJONE,DROBNO POKROJONĄ CEBULĘ,gożdziki i tłuszcz gotujemy następne 10 MINUT często mieszając .Wlewamy SOK Z CYTRYNY, dodajemy PIEPRZ ,CUKIER .PRZESMAŻAMY CHWILKĘ MIESZAJĄC DREWNIANĄ ŁYZKĄ.MUSIMY UZYSKAĆ SMAK SŁODKO -KWAŚNY..JEŻELI JABŁKA SĄ KWAŚNE NIE MUSIMY DODAWAĆ CYTRYNY ..A ZAMIAST JABŁEK MOŻNA DODAĆ MUS JABŁKOWY.
MOŻNA TAKŻE DODAĆ SPARZONE RODZYNKI..
PODAJEMY DO RÓZNEGO RODZAJU MIĘS ..a przede wszystkim do klusek śląskich ,kopytek i kluch na parze..
KAPUSTA JEST BARDZO SMACZNA..
Powiązany przepis:
Polewa do ciast
Kluski gotowana na parze /na łachu/ zwane też pampuchy
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/czerwona-kapusta-z-gozdzikiem