Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeSAŁATKI / SURÓWKI
Czerwona kapusta z
goździkiem
Przedstawiam Wam ciekawy przepisSkładniki:1 GŁOWKA
CZERWONEJ KAPUSTY2-3
JABŁKA0,5
CEBULI5-6
GOŹDZIKÓW1 ŁYŻKA
SOKU Z CYTRYNYSÓL,
PIEPRZ2 ŁYZKI
CUKRU10 DAG MASŁA LUB
smalcuSposób wykonania:
KAPUSTĘ KROIMY.PARZYMY GORĄCĄ
WODĄ ODCEDZAMY /W TEN SPOSÓB POZBYWAMY SIE GORYCZY/NASTĘPNIE PRZEKŁADAMY DO GARNKA ZALEWAMY
WODĄ DODAJEMY
SÓL GOTUJEMY, do miękkosci odcedzamy . DODAJEMY
JABŁKA OBRANE I DROBNO POKROJONE,DROBNO POKROJONĄ
CEBULĘ,
gożdziki i tłuszcz gotujemy następne 10 MINUT często mieszając .Wlewamy
SOK Z CYTRYNY, dodajemy
PIEPRZ ,
CUKIER .PRZESMAŻAMY CHWILKĘ MIESZAJĄC DREWNIANĄ ŁYZKĄ.MUSIMY UZYSKAĆ SMAK SŁODKO -KWAŚNY..JEŻELI
JABŁKA SĄ KWAŚNE NIE MUSIMY DODAWAĆ
CYTRYNY ..A ZAMIAST
JABŁEK MOŻNA DODAĆ
MUS JABŁKOWY.MOŻNA TAKŻE DODAĆ SPARZONE
RODZYNKI..PODAJEMY DO RÓZNEGO RODZAJU
MIĘS ..a przede wszystkim do klusek śląskich ,kopytek i kluch na parze..
KAPUSTA JEST BARDZO SMACZNA..Powiązany przepis:Polewa do ciastKluski gotowana na parze /na łachu/ zwane też pampuchyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej