ßßß
PRODUKTY:120 G GORZKIEJ CZEKOLADY3 ŁYŻKI MLEKA150 G MASŁA150 G CUKRU3 JAJKA200 G MĄKI TORTOWEJ2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA1 ŁYŻKA KAKAOWYKONANIE:SKŁADNIKI POWINNY MIEĆ TEMPERATURĘ POKOJOWĄ.MĄKĘ PRZESIAĆ WRAZ Z KAKAO ORAZ PROSZKIEM DO PIECZENIA.CZEKOLADĘ Z MLEKIEM ROZPUŚCIĆ W KĄPIELI WODNEJ NASTEPNIE DO PRZESTUDZIĆ..MASŁO Z CUKREM UTRZEĆ NA PUSZYSTĄ MASĘ.DODAWAĆ PO JEDNYM JAJKU STALE MIESZAJĄC.NASTĘPNIE WLEWAMY WYSTUDZONY ROZCZYN CZEKOLADY Z MLEKIEM..PO TROCHĘ DODAJEMY WYMIESZANĄ MĄKĘ Z KAKAO ORAZ PROSZKIEM.WYLEWAMY DO FORMY 22 CM WYSMAROWANEJ MASŁEM..PIECZEMY W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 180 STOPNI OKOŁO 40 MINUT..POLEWAMY POLEWĄ ORAZ POSYPUJEMY SKÓRKAMI POMARAŃCZY KANDYZOWANEJPowiązany przepis:rolada z boczku pieczonego w piekarnikupierogi leniweWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej