Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Paszteciki z
kapustą i ...Krokiety z
mięsem ,
śliwką i ... »
RogalePostanowiłam wziąć udział w pieczeniu
rogali na święto Marcina , jednak to nie będą rogaliki Marcińskie , nie miałam białego
maku ani czasu na zrobienie ciasta . Moje
rogale są również pyszne5 dag
drożdży60 dag
mąki1/2 szklanki
mleka (125 ml)szczypta
soli25 dag
margaryny1 łyżka
cukrukonfitura porzeczkowa L uks pomadaWsypujemy
mąkę do miski robimy w niej dołek .W letnim
mleku rozpuszczam
drożdże z z
cukrem .Rozpuszczone
drożdże wlewam do misy z dołkiem i delikatnie mieszam aby zrobiła się zawiesina.Po 15 minutach dodaje
margarynę rozpuszczoną ostudzoną i wyrabiam ciasto.Rośnie ciasto koło godziny .Wałkuje ciacho w kształcie kola i kroje na 8 części.Nakładam
konfiturę i zwijam.Wychodzi 16 szt takich większych.Smarujemy
rogale rozbełtanym
jajem.Pieczemy 25 minut w 170 stopniach.Piekły ze mną :MarzenaBożenaEwa


wtorek, 11 listopada 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter