Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Konkurs Kupiec-
WynikiDeser
lodowy z
poziomkami i ... »
BotwinkaPrzepyszna
botwinkaSkładniki :500 gram młodziutkich
buraczków tak z 2 centymetry
buraczkiziele angielskie 3 szt.
liść laurowy 3 szt.
Kostki rosołowe 3 szt.szczypta
soli do smaku
pieprz w ziarnkach 5 szt.
śmietana 30% 200 gram
ocet 10% do smaku ( dałam 1 łyżkę i było mi mało robiłam w 3 litrowym garnku)
koperek świeży dosłownie parę listków szatkujemy i wrzucamy na talerzu już do
botwinkibotwinka:Do garnka wlałam
wodę dodałam ziele listek
pieprz i
marchewkę z odrobiną
soli i
kostek rosołowych i gotowałam do miękkiej
marchewki . Dodałam pokrojone
buraczki z listkami i łodyżkami chwilkę gotowałam , aż zmiękły
młode buraczki i wlałam
śmietanę zamieszałam i gotowe . Wlałam na talerz i posypałam
koperkiem drobno posiekanym J Pyszności a kolor niesamowity.



środa, 19 czerwca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter