ßßß
Składniki:1 włoska kapusta,3 marchewki,10 pieczarek,1 cebula,1 duży pomidor,10 małych, suszonych pomidorów,1 ząbki czosnku,1/2 pęczka koperku,rzerzucha do posypania,100 g koncentratu pomidorowego1,5 l bulionu warzywnego,1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego (można dać więcej czosnku świeżego zamiast tego),1/2 łyżeczki lubczyku,1 łyżka oliwy,sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:1) Kapustę kroimy w kostkę ok 1x1 cm, marchewkę i pieczarki w plastry, pomidora i cebulę w kostkę.2) Do dużego garnka wrzucamy pokrojoną kapustę i zalewamy bulionem. Gotujemy około 10-15 minut (po tym czasie kapusta powinna trochę zmiękknąć i zmniejszyć swoją objętość)3) Wrzucamy marchewkę i dalej gotujemy.4) Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę. Gdy się zeszkli wrzucamy pomidory i dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Można dodać odrobinę wody, żeby masa się lepiej wymieszała.5) Do gotującej się kapusty dodajemy pomidorki.6) Masę z patelni przekładamy do garnka. Wrzucamy tez pieczarki i dodajemy czosnek.7) Na końcu dodajemy pozostałe przyprawy i koperek. Redukujemy i voila!8) Tuz przed podaniem posypujemy rzerzuchą.Smacznego :)