Wykonanie
Chociaż bardzo lubię gotować i wypróbowywać nowe przepisy, trafia się taki dzień, kiedy nie chce mi się niczego specjalnego wymyślać. Robię wtedy coś zwykłego i prostego jak na przykład
makaron z
sosem pieczarkowym.
Makaron zazwyczaj
daję jakiś wymyślny ale tym razem nie miałam, więc ugotowałam taki jak do rosołu. I smacznie było:)
Składniki:30 dag
pieczarek1
cebula1 ząbek
czosnkuniepełna szklanka
śmietanyłyżka
mąkinatka pietruszkioliwabulion warzywnymakaronPieczarki oczyścić, pokroić. Pokrojoną
cebulę wrzucić na rozgrzaną
oliwę. Przesmażyć, dodać
czosnek,
pieczarki. Posolić. Kiedy
pieczarki będą przesmażone, dolać
bulion i chwilę dusić.
Mąkę rozmieszać z
wodą, dodać
śmietanę. Kiedy
pieczarki będą miękkie dolać
śmietanę, zagotować. Podawać z
makaronem, posypać
natką pietruszki.Smacznego:)