ßßß
Cookit - przepis na Zupa grzybowa po żydowsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa grzybowa po żydowsku
Składniki
Grzyby suszone
Borowik
Cebula
Seler naciowy
Marchew
Pieczarki
Kasza jęczmienna
Bulion warzywny
Czosnek
Natka pietruszki
Śmietana
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Wieloskładnikowa, pożywna i pyszna zupka z dodatkiem suszonych,
grzybów
leśnych. Polecam dla wszystkich miłośników
grzybów
!
Składniki:Ø 10 dag
suszonych grzybów
(najlepiej
borowików
)Ø 1 duża
cebula
Ø 1
seler naciowy
Ø 1
marchew
Ø ½ kg
pieczarek
Ø 1 woreczek
kaszy jęczmiennej
Ø 1 l
bulionu warzywnego
Ø 4 ząbki
czosnku
Ø
Natka pietruszki
Ø Kwaśna
śmietana
(niekoniecznie)Ø 1 łyżka
oliwy
Wykonanie:
Oliwę
rozgrzać na patelni i wrzucić drobno pokrojoną
marchew
,
cebulę
i
seler
-smażyć 5 minut. Następnie dodać pokrojone
pieczarki
,
borowiki
i
czosnek
-smażyć 25 minut ciągle mieszając. Gdy
grzyby
zmiękną wlać
bulion
,
wodę
po namoczeniu
grzybów
i wsypać
kaszę jęczmienną
. Gotować około godziny na wolnym ogniu, dodać
pietruszkę
i przyprawić do smaku według uznania.
Źródło:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/06/zupa-grzybowa-po-zydowsku.html
Przepisy powiązane
Makaron w sosie pieczarkowym
KREM PIECZARKOWY
Zupa z pieczonej dyni Hokkaido
Green Peas....czyli, bardzo zdrowy zawrót głowy:)
Imbir z Kolendrą w zupce się spotkali
Składniki powiązane (0)