Wykonanie
            Kto lubi kotlety mielone , 
ser żółty..to na pewno takie kotlety posmakują.Najlepsze na ciepło..wtedy 
ser tak przyjemnie się ciągnie ..na zimno ponoć też niektórzy lubią..ale wg to już nie to..

70 dkg 
mięsa mielonego1 
cebula1 ząbek 
czosnku1 czerstwa 
bułka1 szkl.
bulionu2 
jajasól, 
pieprzwegetaszczypta 
imbiruser żółtyBułkę namoczyć w 
bulionie.Do 
mięsa wbić 
jajka, dodać do smaku 
przyprawy,drobno pokrojoną 
cebulę,
czosnek,odciśniętą 
bułkę, i wszystko wymieszać.
Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć, na środek dać kawałek 
sera żółtego, uformować kotlet .Następnie lekko spłaszczyć,układać na gorący 
olej i smażyć z każdej strony.
