Wykonanie
Dawno nie robiłam risotto..w zamrażarce znalazłam zblanszowane warzywa..
ryż oczywiście w domu był ..kawałek
kiełbasy ..a do podsmażenia Smakowita Pajda z
cebulką i
jabłkiem..i risotto prawie gotowe..Smakowita Pajda zaskoczyła mnie smakiem, aromatem i tym , że jest zrobiona z naturalnych składników, bez żadnych konserwantów..Przepis dodaję do konkursu Smakowita Pajda to kulinarna frajda.

20 dkg
kiełbasy1
cebula1,5 szkl.
ryżuokoło 3 szkl. rosołu drobiowego2 łyżki smakowitej pajdy z
cebulką i
jabłkamiwarzywa [
papryka,
groszek,
kukurydza,
marchewka,
fasolka szparagowa,
dynia]kilka
suszonych pomidorów z
olejusól,
pieprzKiełbaskę i
cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalczyku.Dodać warzywa,pokrojone
suszone pomidory ,chwilę smażyć na małym ogniu,dodać
ryż i dokładnie wymieszać ,aby
ryż obtoczył się w tłuszczu. Na początek wlać jedną szklankę gorącego rosołu i cały czas mieszać . Dolewać stopniowo resztę rosołu ,doprawić i gotować na małym ogniu, aż wchłonie cały
bulion .Doprawić do smaku.








Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!”, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A., producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.