Wykonanie

Pyszne ciasto..dawno nie robiłam..więc było zjedzone ze smakiem.Zrobiłam z większej porcji, bo użyłam większej blaszki..przepis podaję na blaszkę o wymiarach 25 x 35 cmCiasto kruche:3 szkl.
mąki pszennej1 kostka
margaryny5
żółtek2 łyżeczki
proszku do pieczeniaZagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części.Masa sezamowa:1 szkl.
sezamu1/4 szkl.
cukru1/4 kostki
margaryny2 łyżki
mioduWszystkie składniki przesmażyć.Masa kokosowa :2/3 szklanki
cukru20 dkg
wiórków kokosowych5
białekBiałka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać
cukier, ubijając. Na końcu dodać wiórki, wymieszać.Masa chałwowa:1/2 szklanki
cukru150 g
chałwy1/2 kostki
margarynyWszystkie składniki rozpuścić w garnku i gotować , aż połączą się ze sobą.Dodatkowo:1 słoiczek kwaśnego
dżemuJedną część kruchego ciasta rozwałkować, przełożyć do wyłożonej papierem blaszki o wymiarach 25 x 35 cm. Ciasto posmarować ciepłą masą
sezamową. Piec około 15 - 20 minut w temperaturze 180ºC.D rugą część ciasta rozwałkować , przełożyć do tej samej blaszki, posmarować
dżemem, a na
dżem rozłożyć masę
kokosową. Piec 15 - 20 minut w temperaturze 180ºC. Ciasto z
sezamem położyć na blaszce, posmarować masą
chałwową, na górę położyć ciasto z
dżemem i
kokosem.Można udekorować , ale nie koniecznie.Ja ozdobiłam polewą.


Do tego ciasta użyłam
chałwy
polewy.