ßßß Cookit - przepis na Ryba duszona z marchewką

Ryba duszona z marchewką

nazwa

Wykonanie

Taką rybkę szybko się robi..ja popełniłam tylko drobny błąd..marchew starłam na ciut innej tarce ..niby oczka dość grube, ale jak się udusiło nie wyglądało zbyt pięknie i na drugi raz zetrę na tarce o grubych oczkach.
0,5 kg mrożonego fileta z ryby
1 marchewka
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
1 mały koncentrat pomidorowy
sól, pieprz
ocet winny
ostra papryka
Cebule i czosnek obrać, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na oleju.Włożyć zamrożoną rybę, chwilę podsmażyć.Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach..Dodać do ryby i dusić do miękkości ryby.Pod koniec duszenia dodać sól, pieprz, paprykę i ocet winny oraz koncentrat pomidorowy.Całość delikatnie wymieszać.
Przepis dodaję do konkursu : Mistrzowie patelni
Kuchenne połowy, czyli rybne specjały.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/03/548-ryba-duszona-z-marchewka.html