ßßß Cookit - przepis na Biszkopt przekładany

Biszkopt przekładany

nazwa

Wykonanie

Miało być co innego , a wyszło takie oto ciasto..
3 jajka
3 łyżki mąki
3 łyżki mąki ziemniaczanej
6 łyżek cukru
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kg jabłek [ ja użyłam dżemu z dyni]
1 budyń
Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, dalej ubijając. Dodawać stopniowo żółtka i ubijać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać.Piec w temperaturze 180ºC przez około 35 - 45 minut (do tzw. suchego patyczka).Jabłka obrać i pokroić, prażyć w garnku z 3 łyżkami wody.Budyń rozrobić w 1/2 szkl. wody i wlać do jabłek . Zagotować , ciągle mieszając.Ostudzony biszkopt przekroić na połowę, wyłożyć masę z budyniem i dowolnie udekorować.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/11/biszkopt-przekadany.html