Wykonanie
Pyszna
tarta...i prosta do zrobienia...robiłam ją kilka dni temu..w
sumie ciasto można zrobić [ upiec ] w blaszce lub tortownicy..ale ja akurat dostałam foremkę do tarty i od razu musiałam chciałam ją przetestować..Ciasto jest bardzo proste i szybkie do wykonania...
biszkopt ..uprażone
jabłka z dodatkiem budyniu [ u mnie
kokosowy..mniam]..polewa i prażone wiórki z
płatkami..
3
jaja4 łyżki
cukru4 łyżki
mąki pszennej2 łyżki
mąki ziemniaczanej1 łyżeczka
proszku do pieczenia Wodzisław
Białka ubić na sztywną pianę, dodać
cukier i dalej ubić do jego całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodać
żółtka i ubijać. Dodać
proszek do pieczenia i powoli przesiane
mąki. Wszystko wymieszać bardzo delikatnie łyżką w jednym kierunku. Blachę do tarty wysmarować tłuszczem i obsypać
kaszą manną. Wylać na nią masę piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 25- 30 minut .1 kg
jabłekcukier do smaku1
budyń [ u mnie
kokosowy]
Jabłka obrać, pokroić i uprażyć z odrobiną
wody, dodać
cukier do smaku.
Budyń rozrobić w 1/2 szkl.
wody i dodać do
jabłek .Gotować, aż zgęstnieje cały czas mieszając.Wyłożyć na upieczone ciasto.Polać
polewą czekoladową , posypać prażonymi wiórkami.