Wykonanie

Nie wiem skąd moje uwielbienie do
jabłek, ale kiedy sezon w pełni jem je kilogramami - jednak panuję nad tym uzależnieniem w okresie wakacyjnym! Najbardziej uwielbiam
jabłka gruszkowe, pyszne soczyste i lekki posmak
gruszki. Jednak nie pogardzę lekko kwaśnym
jabłkiem, i właśnie do tego ciasta użyłam kwaśnych
jabłek - będzie pyszota! Włączyłam swój powiedzmy artyzm dekoracji jedzenia, i jakoś staranie je poukładałam i wynocha do piekarnika! Najgorsze w pieczeniu, czy jakim kol wiek gotowaniu jest czekanie, długie żmudne oczekiwanie na deser czy bądź posiłek, w które się włożyło jakiś trud.


Składniki na placek
jabłkowy:2
jajka1 szklanka
mąki1 szklanka
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia6-8 średnich
jabłekJaja z
cukrem ubijamy na jednolitą puszystą masę, następnie dodajemy
mąkę i
proszek do pieczenia. Po połączeniu się składników, ciasto wlewamy do uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, układamy
jabłka i pieczemy około 50 min w 170 stopniach bez termoobiegu.Inne wykorzystanie tego typu ciasta znajdziecie tu: link

Smacznego!