Wygrałam butelkę z ciastem , więc przyszła w końcu pora na wypiek...Bardzo smaczne ciasto- polecam...Przepis cytuje za autorką.składniki suche:1 szkl. mąki pszennej1/4 szkl. mąki razowej1 szkl.mielonych orzechów włoskich1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sodyduża szczypta soli1 szkl. brązowego c ukru trzcinowego1 szkl. granoliskładniki mokre:2 jajka2 łyżki miodu100g masła, rozpuszczonego i ostudzonego1 szkl.jogurtu naturalnego1 duże jabłko, starte na tarce o małych oczkachForemkę keksówkę 25cm nasmarować masłem, dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki oprószyć mąką. Mąki przesiać z sodą, solą i proszkiem do pieczenia. Wymieszać z orzechami, granolą i cukrem.Jajka ubić z miodem. Dodać rozpuszczone masło, następnie jogurt. Zmiksować na małych obrotach miksera. Dodać suche składniki, na koniec jabłko. Zmiksować na małych obrotach miksera. Ciasto przełożyć do keksówki. Piec 50-60 minut (w połowie pieczenia nakryć folią aluminiową) w 180st.C do suchego patyczka.