ßßß
 
            
         Składniki:1/2 szklanki oleju100 ml jogurtu naturalnego3/4 szklanki cukru2 jajka320 g mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli1/4 szklanki orzechów włoskich2 średnie kwaśne jabłkaOrzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni. Odstawić do wystygnięcia. Mąkę z solą i proszkiem wymieszać. Jajka ubić z cukrem na puszysta pianę. Dodać jogurt i olej, dokładnie zmiksować. Przesiać mąkę, dodać orzechy i starte i odciśnięte jabłka. Dokładnie wymieszać. Przełożyć ciasto do wysmarowanej formy keksowej i wstawić do nagrzanego do 180 piekarnika. Piec ok. 50 min, do suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.Smacznego:)
Składniki:1/2 szklanki oleju100 ml jogurtu naturalnego3/4 szklanki cukru2 jajka320 g mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli1/4 szklanki orzechów włoskich2 średnie kwaśne jabłkaOrzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni. Odstawić do wystygnięcia. Mąkę z solą i proszkiem wymieszać. Jajka ubić z cukrem na puszysta pianę. Dodać jogurt i olej, dokładnie zmiksować. Przesiać mąkę, dodać orzechy i starte i odciśnięte jabłka. Dokładnie wymieszać. Przełożyć ciasto do wysmarowanej formy keksowej i wstawić do nagrzanego do 180 piekarnika. Piec ok. 50 min, do suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.Smacznego:)