ßßß Cookit - przepis na Grzyby ala ryby

Grzyby ala ryby

nazwa

Wykonanie

Były skrzydełka w occie , a teraz pora na pieczarki..
1 kg pieczarek średniej wielkości
3 średnie cebule
3 ogórki konserwowe
2 jajka
sól
pieprz
olej do smażenia
Vegeta (czerwona)
Zalewa:
4 szklanki wody
12 łyżek octu
6 łyżek cukru
6 łyżek ketchupu
1 słoik koncentratu
1 łyżka soli
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
liść laurowy
Pieczarki po wycięciu nóżek (używamy samych kapeluszy) należy panierować w przygotowanym wcześniej jajku przyprawionym Vegetą, solą i pieprzem oraz w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor.
W międzyczasie gotujemy zalewę z podanych składników.
Usmażone grzyby przekładamy jak niżej:
I warstwa - grzyby,
II warstwa - surowa, pokrojona w plastry cebula
III warstwa - grzyby
IV warstwa - ogórki konserwowe pokrojone w plasterki
Następnie tak przygotowane pieczarki zalewamy gorącą zalewą, po wystygnięciu przekładany w chłodne miejsce najlepiej do lodówki. Najlepiej smakują na drugi dzień .
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/03/grzyby-ala-ryby.html