ßßß Cookit - przepis na Ryby w zalewie pomidorowej

Ryby w zalewie pomidorowej

nazwa

Wykonanie

Mój klasyk sylwestrowy- ryba w pomidorach...zajadam się jej pozostałościami po sylwestrowymi, przy kieliszku wina i książce.
0,5 kg filetów z miruny (bądź innej ryby)
Zalewa
2 szkl. wody
6 łyżek octu
0,5 szkl. oleju
2 łyżki cukru
1 mały koncentrat pomidorowy
3 łyżki ketchupu
ziele angielskie
liść laurowy
sól
pieprz
Ciasto naleśnikowe z 1 lub 2 jajek
Sposób
Przyprawione filety obtoczyć w cieście naleśnikowym, usmażyć na oleju. W głębokim naczyniu ryby układać warstwami na każdą warstwę kłaść plastry ogórka kiszonego i cienkie plastry cebuli. Całość zalać gorącą zalewą pomidorową dzień przed podaniem, aby ryba mogła odpowiednio najść zalewą.
Źródło:http://kuchennearomaty.blogspot.com/2013/01/ryby-w-zalewie-pomidorowej.html