ßßß

Idealny do ostrych dań meksykańskich. Przygotowałam go specjalnie do wczorajszego chilli z kurczakiem i fasolą . Jest słodki i trochę przypomina w smaku ciasto ucierane. Cudownie łagodzi ostry smak potraw a przy tym jest szybki i łatwy do przygotowania.Przepis pochodzi z Akademii Blue Cactus . Zmodyfikowałam jednak ilość składników aby wyszła z tego jedna blaszka keksówka a nie dwie.
Przypominam również o wyborach fana miesiąca. Licznik komentarzy znajduje się na bocznej szpalcie. Pod koniec każdego miesiąca będę wybierała jedną osobę, która zostawi na blogu największą ilość komentarzy. Będą również nagrody!Składniki:4 jajka120g cukru70g masła w temperaturze pokojowej140g miodu230ml mleka300g mąki pszennej70g mąki kukurydzianej12g proszku do pieczenia30g kaszki kukurydzianej1 łyżeczka soliW jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie łączymy składniki z obu misek ze sobą i dobrze mieszamy.Gotowe ciasto przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej mąką (lub bułką tartą).Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem (lub 200 stopniach bez termoobiegu). Chlebek powinien być ciemno złoty z wierzchu.