Był już kebab po grecku, polędwiczki wieprzowe oraz pieczony antrykotpora więc na stek. Prawdziwy wołowy stek przygotowany na krwisto. Podany z musem z kalafiora oraz szybkim dodatkiem warzywnym na bazie bobu. Gwarantuję, że każdy facet będzie zachwycony.Składniki:4 steki z polędwicy wołowejSkładniki na marynatę:1 łyżka grubo-mielonego pieprzu czarnego2 łyżki musztardy dijon4 łyżki oleju rzepakowegosól morska do smakuWszystkie składniki marynaty mieszamy i nacieramy nią steki. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Następnie mięso smażymy na patelni grillowej lub grillu po około 2 minuty z każdej strony.4 łyżki masła w temperaturze pokojowej2 rozgniecione ząbki czosnku1/2 pęczka natki pietruszkisól morska, pieprz cayenne do smakuWszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Zawijamy w papier do pieczenia lub folię spożywczą (a następnie aluminiową). Tworzymy coś na kształt cukierka i wstawiamy do lodówki aby stwardniało.Składniki na dodatki:Bób mrożony 400gkalafior mrożony 400gmasło 100gśmietana 30% 100mlrozmarynRozmrożony bób smażymy na maśle z rozmarynem i doprawiamy pieprzem i solą. Rozmrożony kalafior blanszujemy następnie odcedzamy i miksujemy z masłem i śmietaną. Doprawiamy do smaku.