Wykonanie

Oj, sporo było ostatnio u mnie zupek, wszystkie są udokumentowane i po kolei
będę je pokazywać. Jedna z najbardziej udanych to właśnie ta – miksowana, na bazie
pora i
pieczarek.
Marchewka nie bardzo mi do niej pasowała, ale dodałam
pietruszkę i kawałek
selera. Na końcu doprawiłam ją
ziołami i
mleczkiem kokosowym.spory
por25 dkg
pieczarekduża
pietruszkapół
selera3 łyżki
oliwysól,
tymianek,
oregano,
pieprz świeżo zmielonyok. 1/2 szklanki
mleka kokosowegoNa
oliwie podsmażyłam
pieczarki i jasną część
pora w plasterkach . Dolałam
wody, włożyłam pokrojoną
pietruszkę,
seler i resztę
pora, gotowałam to wszystko do miękkości po czym zmiksowałam. Na koniec doprawiłam
ziołami, świeżo zmielonym
pieprzem i wlałam
mleczko kokosowe.Rodzinka jadła zupkę z drobnymi grzankami z
chleba, ja bez dodatków. Duet
por-
pieczarki bardzo lubię i w takim zastawieniu niezwykle smakował i mnie i reszcie domowników.Smacznego !