Wykonanie

Czasami tak bywa, że nagle coś pilnego wypadnie i nie ma czasu na gotowanie, a domownicy czekają na obiad. Mnie się tak zdarzyło w ubiegłym tygodniu i już sięgałam do zamrażalnika po bigos ratujący sytuację w takich przypadkach, kiedy zadzwonił kurier z przesyłką od Frosty. Dostałam do wypróbowania trzy rozdaje gotowych dań z
mięsa z
filetów z piersi kurczaka : Fingersy w kukurydzianej panierce, stripsy – pikantne kawałki
kurczaka w innej panierce oraz chicken de lux – panierowane kotleciki
z piersi kurczaka z dodatkiem
sera. Wszystkie są bez konserwantów i polepszaczy – z czystego
mięsa z kurczaka.Mrożone dania z kartoników wystarczy podpiec w piekarniku lub podsmażyć na patelni, według wskazań na opakowaniach.Te pierwsze wykorzystałam do sałatki. Zostało mi trochę polenty z obiadu z poprzedniego dnia, ugrillowałam ją więc obok fingersów na patelni grillowej. Te ostatnie przewracałam kilka
razy , żeby ładnie się zrumieniły.1/2 główki
sałaty lodowejczerwona, zielona i
żółta papryka ( po pół)Mała
cebulakawałek zielonego
ogórkanatka pietruszkigrillowana polentapodsmażone na patelni grillowej fingersy
sól,
pieprz z młynka,
estragonoliwa,
sok z cytrynySałatę porwałam na kawałki, dodałam pokrojoną
paprykę i
cebulę, posoliłam, polałam łyżką
soku z cytryny i
oliwą, posypałam
pieprzem z młynka i
estragonem, wymieszałam. Na wierzchu poukładałam kawałki ciepłej polenty i fingersów, posypałam
natka pietruszki.
Sałatka wyszła bardzo smaczna i nawet sycąca. Dobrze przyprawione
kurczakowe paluszki to były konkretne kawałki
mięsa i pasowały jako doskonałe uzupełnienie do reszty sałatki.

Pozostałe dania wypróbowałam już do
ziemniaków z surówkami. Najbardziej smakowały nam kotleciki chicken de lux, z dodatkiem
sera, który po podsmażeniu ładnie się ciągnął. Pasowała do nich surówka z
kiszonej kapusty.

Stripsy są lekko pikantne, toteż zrobiłam do nich łagodną surówką z pekinki z
jabłkiem.Testowanie dań Frosty wypadło pomyślnie i warto je
mieć pod ręką , gdy brak czasu na gotowanie.Smacznego !