Wykonanie
Dziś szybka i smaczna
sałatka na bazie
zielonej sałaty z
pomidorami w
sosie winegret. Sezon na
szparagi w pełni, a już dawno stwierdziłam, że ugotowane i przyprawione
winegretem doskonale smakują – stąd ich dodatek do sałatki.
Serek cammembert pasował mi do tego idealnie, stąd i jego udział w
sałatce.pół główki
sałaty2
pomidory3 łyżki
ogórków z tej sałatkikilka
szparagów1/2
serka cammembert3 łyżki
oliwyłyżka
octu winnegosól,
pieprz kolorowy z młynkasuszona
bazyliakawałek
dymkiSałatę umyłam, osuszyłam,
porwałam na kawałki, posoliłam. Dodałam pokrojonego
pomidora,
dymkę,
ogórki z sałatki i ugotowane w osolonej wodzie
szparagi. Polałam
oliwą i
octem, posypałam
bazylią, wymieszałam. Na wierzchu ułożyłam kawałki
sera, posypałam
pieprzem z młynka.
Sałatka wyszła pyszna, smaki harmonijnie się połączyły. Polecam na majową kolację lub śniadanie.Smacznego !