Wykonanie
I nastał wrzesień...temperatura wyraźnie spada, coraz szybciej robi się ciemno i kończy się stopniowo sezon na pyszne, świeże, esencjonalne warzywa, dlatego zajadajmy się
pomidorami,
póki smakują idealnie.
Sałatka z kolorowych
pomidorów i
mozzarellą to pyszne zwieńczenie lata, na pewno wywoła uśmiech na twarzy każdego, czyż nie są urocze te małe,
słonecznie żółte pomidorki? Z innych
pomidorowych sałatek polecam:
sałatka capreseszybka letnia surówka
różnokolorowe i różnej wielkości
pomidory (malinowy, limo, żółte koktajlowe)kulka
sera mozzarellagarść
bazyliioliwagęste balsamico (krem balsamiczny)
sólświeżo mielony
kolorowy pieprzKażdy z
pomidorków pokroić na plastry.Na talerzu układać najpierw plastry większych
pomidorów, a
potem te mniejsze.
Mozzarellę porwać na kawałeczki i rozłożyć na talerzu.
Bazylię posiekać i dodać do sałatki.Całość doprawić
solą i świeżo zmielonym
kolorowym pieprzem.Przed podaniem
sałatkę polać
oliwą oraz skropić balsamico.Podawać z
pieczywem.