ßßß
 
            
         Dawno nie było u mnie mięsa. To nie znaczy, że nie jadamy ( chociaż latem faktycznie mniej), po prostu robiłam na życzenie rodzinki sprawdzone dania, które już są na blogu. Ostatnio jednak pokusiło mnie na coś nowego. Moja ulubioną formą jedzenie mięsa są roladki z różnym nadzieniem, smażone na patelni grillowej. Tym razem są ze schabu, nadziane strączkami fasolki szparagowej, w towarzystwie żółtego sera i pomidorów. Takie sobie sezonowe roladki.1/2 kg schabuugotowane strączki fasolki szparagowejplastry pomidorastarty żółty sersól, pieprz, majeranekpapryka słodka i wędzona, pieprz kolorowyPlastry schabu rozbiłam , posoliłam, doprawiłam pieprzem i majerankiem. Na każdy posypałam trochę startego żółtego sera, posypałam paprykami i kolorowym pieprzem, położyłam cienki plaser pomidora, po 3 strączki fasolki i zwinęłam roladki.Smażyłam je na posmarowanej cienko olejem patelni grillowej, najpierw złączeniem do dołu, żeby się nie rozpadły, po kilka minut z każdej strony.Zjedliśmy je z ziemniakami w sosie koperkowym i sałatką z pomidorów i papryki. Ciekawie smakowały, fasolkowe nadzienie w towarzystwie sera i pomidora dobrze się komponowało smakowo z przyprawionym majerankiem schabem.Smacznego !
Dawno nie było u mnie mięsa. To nie znaczy, że nie jadamy ( chociaż latem faktycznie mniej), po prostu robiłam na życzenie rodzinki sprawdzone dania, które już są na blogu. Ostatnio jednak pokusiło mnie na coś nowego. Moja ulubioną formą jedzenie mięsa są roladki z różnym nadzieniem, smażone na patelni grillowej. Tym razem są ze schabu, nadziane strączkami fasolki szparagowej, w towarzystwie żółtego sera i pomidorów. Takie sobie sezonowe roladki.1/2 kg schabuugotowane strączki fasolki szparagowejplastry pomidorastarty żółty sersól, pieprz, majeranekpapryka słodka i wędzona, pieprz kolorowyPlastry schabu rozbiłam , posoliłam, doprawiłam pieprzem i majerankiem. Na każdy posypałam trochę startego żółtego sera, posypałam paprykami i kolorowym pieprzem, położyłam cienki plaser pomidora, po 3 strączki fasolki i zwinęłam roladki.Smażyłam je na posmarowanej cienko olejem patelni grillowej, najpierw złączeniem do dołu, żeby się nie rozpadły, po kilka minut z każdej strony.Zjedliśmy je z ziemniakami w sosie koperkowym i sałatką z pomidorów i papryki. Ciekawie smakowały, fasolkowe nadzienie w towarzystwie sera i pomidora dobrze się komponowało smakowo z przyprawionym majerankiem schabem.Smacznego !