ßßß
Składniki:1 kg surowego schabu bez kości100-150g suszonych śliwek bez pestekmajeraneksólpieprzsłodka papryka
Sposób przygotowania:Schab umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Długim nożem z ostrym czubkiem zrób w mięsie kieszeń - uważaj, by nie przeciąć mięsa "w bok". Możesz tą kieszeń zrobić na wylot - wtedy zepniesz dwie części, a łatwiej będzie nafaszerować mięso.Majeranek, sól, pieprz i paprykę wymieszaj. Wsyp niewielką ilość mieszanki do kieszeni. Następnie wypełnij - mocno ubijając - kieszeń w schabie śliwkami. Kieszeń zepnij wykałaczkami - z jednej lub z obu stron.Resztą przypraw natrzyj mięso z zewnątrz. Włóż schab do rękawa do pieczenia i schowaj na noc do lodówki. Następnie wstaw do nagrzanego do 180-190 st. piekarnika na 1:10-1:30 w zależności od grubości schabu.Po upieczeniu pozostaw na kilkanaście minut w rękawie. Po tym czasie wyjmij i podawaj.