Wykonanie
            Latem staram się gotować mniej kalorycznie. Dlatego zamiast tradycyjnych panierowanych 
schabowych zrobiłam z kotletów roladki i usmażyłam je na patelni grillowej. Nadziałam je 
żółtym serem, do ktorego dodałam plastry 
pomidorów. Wyszły bardzo apetyczne roladki, lekkie w smaku :4 kotlety 
schabowe4 plasty 
żółtego sera8 plastrów 
pomidorów bez pestek
sól, 
pieprz, 
majeranekKotlety rozbijamy dośc cienko. Solimy, posypujemy 
pieprzem i 
majerankiem i zostawiamy na około pół godziny w lodówce, żeby się „przegryzły”.Na każdy kotlet nakładamy plaster 
żółtego sera i po dwa plastry 
pomidorów, z których usuwamy pestki. Zwijamy ciasno w roladki.Patelnię grillową smarujemy cienko 
olejem i mocno rozgrzewamy . Układamy na niej roladki złączeniem w dół ( wtedy się nie rozpadną), zmniejszamy ogień i na średnim smażymy roladki po około 5 minut z obu stron.My zjedliśmy je z ziemniaczkami z 
koperkiem i 
sałatą z warzywami w 
winegrecie. Fajny, letni smak. Smacznego !
