Wykonanie

Pierwszy raz robiłam naleśniki z dodatkiem
kakao i teraz na pewno
będę robić je częściej. Były na obiad, ale smakowały odświętnie, jak najlepszy deser. Najbardziej oczywiście ucieszyły się dzieci i powiedziały, że nie mają nic przeciw takim obiadom na słodko. Podałam do nich
bitą śmietanę – każdy sobie smarował i rolował dowolnie. Dodatkowo- przysłowiowe, jak wisienki na torcie
wiśnie nasączone
alkoholem, wyjęte z
wiśniówki.2
jajkaszklanka
mlekaszklanka
wody gazowanej1, 5 szklanki
mąkiszczypta
soli, szczypta
cukruczubata łyżka
kakaośmietana kremówka i
cukier puderwiśnie z
alkoholuJajka rozbijamy i roztrzepujemy. Dodajemy
mleko,
potem mąkę i
kakao na zmianę z
wodą gazowaną. Na koniec szczypta
soli i spora
cukru. Dobrze, jak ciasto trochę odpocznie, wystarczy 15 minut.Smażymy na rozgrzanej patelni cienko posmarowanej
olejem, z obu stron.Podajemy z ubitą z
cukrem-pudrem
śmietaną i wisienkami.Smacznego !