Wykonanie
Lubię urozmaicać dania, które robię często. Jedzenie jest wtedy bardziej ciekawe. Ostatnio jak robiłam kotlety mielone, postanowiłam dodać do środka
żółty ser, a ponieważ robiłam do mielonych
sos pieczarkowy, to włożyłam też do nich uduszone
pieczarki.1/2 kg
mięsa mielonegonamoczona
bułkajajkogrube, małe plastry
żółtego seraśrednie duszone
pieczarkisól,
pieprz,
majeranekDo
mielonego mięsa dodałam odciśniętą i rozdrobnioną
bułkę, wbiłam w to
jajko, przyprawiłam i wyrobiłam masę
mięsną na kotlety.
Pieczarki udusiłam na
oleju razem z tymi pokrojonymi na sos, doprawiłam
solą i
pieprzem.Nabierałam masy
mięsnej na jednego kotleta, rozpłaszczałam na dłoni, wkładałam w środek , na połowę, kawałek
sera i
pieczarkę, składałam i formowałam owalne spłaszczone kotlety.Smażyłam je na
oleju z obu stron po około 10 minut.Podałam je z
ziemniakami i
sosem pieczarkowym. Nie powiedziałam przed obiadem, że mają w środku niespodzianki – spotkały się z uznaniem. Smacznego !