Wykonanie
            Schabowe w różnych wersjach to ulubione dania domowników. 
Pieczarki bardzo lubię a do 
schabu mi pasują. Toteż robię często kotlety nadziewane 
pieczarkami, czasem z dodatkiem 
żółtego sera. Takie kotlety są pyszne i soczyste. Podają przepis:kilka kotletów 
schabowychkilka plastrów 
sera żółtego20 dkg uduszonych 
pieczarekjajko, 
bułka tartasól, 
pieprz, 
majeranekKotlety rozbijamy dość cienko. 
Pieczarki dusimy na 
oleju, doprawiamy 
solą i 
pieprzem. Kotlety solimy, posypujemy 
pieprzem i 
majerankiem. Największe rolujemy : kładzemy na nie plaster 
żółtego sera, płasko rozłożone 
pieczarki, zwijamy w rulonik. Obtaczamy w roztrzepanym 
jajku i 
tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym 
oleju , najpierw połączeniem do dołu – wtedy nie trzeba spinać. Smażymy kilka minut z każdej strony.Mniejsze kotlety nadziewamy 
pieczarkami, kładąc 
pieczarki na jednej połowie. Składamy je, panierujemy w 
jajku i 
bułce i smażymy, trochę dłużej, niż zwykłe kotlety.Mam jeszcze jeden sposób na 
schab z 
pieczarkami i 
serem. Na usmażone, nie panierowane kotlety kładziemy uduszone 
pieczarki i posypujemy tartym 
serem. Zapiekamy w piekarniku lub mikrofalówce. Też pyszne.Smacznego!