Wykonanie
Po prostu kawał pysznego kotleta :)

6 (2 cm) plastrów
schabu bez kości300 gramów
pieczarek150 gramów
wędzonego boczku200- 220 gramów
sera żółtegosól,
pieprz2 duże
jaja do panierki3/4 szklanki
bułki tartej do panierowania
Mięso umyć, osuszyć, rozbić cienko. Obsypać
solą i
pieprzem, odstawić na 20 minut do lodówki.W tym czasie
pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki, usmażyć na
oleju, słabo posolić, odsączyć z tłuszczu, przełożyć na talerzyk.
Boczek pokroić na paseczki, usmażyć na chrupko na patelni, odsączyć z tłuszczu, przełożyć na talerzyk.
Ser zetrzeć na dużych oczkach.Na jednym plastrze
schabu ułożyć najpierw część
pieczarek, następnie wyłożyć część
boczku, na to posypać
ser.

Całość farszu lekko docisnąć dłonią, przykryć drugim płatem
schabu, krawędzie dolnej części wywinąć na zewnątrz, delikatnie i z wyczuciem docisnąć.
Jaja roztrzepać w głębokim talerzu, pędzelkiem posmarować górną część kotleta.

Następnie delikatnie uchwycić całego kotleta i delikatnie zamoczyć w jajkach jego spód.Obtoczyć obie strony w
bułce tartej.

Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu, na złoto.
