Bardzo lubię grillować kurczaka z marynaty jogurtowej. Tym razem ją urozmaiciłam- do jogurtu, w którym marynowały się piersi kurczaka dodałam trochę keczupu i musztardy paprykowej. Wyszedł bardzo ciekawy smak, poza tym kurczak był soczysty i kruchy.4 filety z kurczakasólMarynata :3/4 szklanki jogurtu naturalnego2 łyżki keczupułyżka musztardy paprykowejpieprz czarny i ziołowytymianekpapryka wędzonaFilety pokroiłam w paski w poprzek włókien i rozbiłam lekko na plastry. Posoliłam trochę.Z jogurtu, keczupu, musztardy i przypraw zrobiłam marynatę i zanurzyłam w niej kawałki kurczaka, obtaczając je dokładnie. Wstawiłam na kilka godzin do lodówki.Przed położeniem na grilla otrzepałam mięso z nadmiaru marynaty. Grillowaliśmy po ok. 5 minut z każdej strony.Młode ziemniaczki z koperkiem i sałata z pomidorami w winegrecie oraz keczup dopełniły smaku. Kurczak był kruchy, soczysty i smaczny. Polecam wszystkim na grilla.Smacznego !Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie na danie z grilla.