Na mojej parowej patelni nie próbowałam jeszcze robić kurczaka i wreszcie przyszla na to pora. Wybralam smak curry, bo bardzo lubimy kurczaka z tą przyprawą. Przyrządzony na patelni Dry Cooker okazał się bardzo smaczny i soczysty.udka kurczakaprzyprawacurrysól, pieprz czarny i ziołowykilka kropel oliwyUdka kurczaka posoliłam, posypałam pieprzem i obtoczylam w przyprawiecurry. Na patelnię wlałam kilka kropel oliwy i najpierw na sporym ogniu zrumieniłam udka z obu stron. Podlalam niewielka iloscią wody i przykryłam pokrywką, po czym zmniejszylam moc palnika na średnią. Uzupełniałam wodę mniej więcej co 5 minut. Po 20 minutach kurczak był gotowy – w środku miękki i soczysty, chrupiący na zewnątrz – podobnie jak taki z rożna. Bardzo nam smakował i na pewno bedę robiła na tej patelni kurczaka często. Zjedliśmy go z ryżem i sałatką z zielonych ogórków z cebulą i pietruszką w winegrecie. bardzo to wszystko do siebie pasowało. Smacznego !